Instellingen

RvS zet voorlopig streep door uitbreiding bedrijventerrein Maarsbergen

MAARSBERGEN - Bedrijventerrein Maarsbergen Oost mag voorlopig niet uitbreiden. De Raad van State heeft een streep gezet door de plannen.
Volgens de Raad van State is niet voldoende aangetoond dat uitbreiding noodzakelijk is. Ook is niet goed genoeg nagedacht over hoe het extra verkeer afgewikkeld moet worden. De gemeente en de ondernemer mogen daarom voorlopig niet aan de slag.
Belangenvereniging Maarn Maarsbergen Natuurlijk is groot tegenstander van het bedrijventerrein. Volgens Berend Musegaas van de vereniging zal een bosgebied met veel beschermde soorten moeten wijken voor het bedrijventerrein.
Daarnaast maakt de organisatie zich zorgen over het extra verkeer dat de uitbreiding met zich mee zal brengen. "Dat zal het karakter van het gebied zo erg aantasten dat wij het dat vestigen van het bedrijventerrein niet waard vinden."
De organisatie heeft nu steun gevonden bij de Raad van State die vindt dat de plannen voorlopig niet door mogen gaan. Er loopt ook nog een bodemprocedure tegen de plannen. Berend Musegaas hoopt dat dan de plannen definitief van tafel worden geveegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.