Instellingen

Politie waarschuwt voor betaalnummer

© RTV Utrecht
UTRECHT - De politie waarschuwt voor een betaald telefoonnummer dat mensen tegen een tarief van 90 eurocent per minuut met de politie doorverbindt.
Bij de politie Midden-Nederland zijn meerdere meldingen en klachten binnengekomen van mensen die het betaalnummer hadden gebeld en er daarna pas achterkwamen dat het niet van de politie is. "Onze juridische afdeling is op de hoogte gesteld", zegt een woordvoerder van de politie.
Het nummer staat op een website met de naam 'Geen spoed wel politie'. Dat is de slogan die de politie zelf ook gebruikt, voor het eigen nummer 0900-8844. Wie in plaats van dat nummer het betaalnummer 0900-0235 belt, wordt automatisch doorverbonden met het politienummer.
Op de website staat dat de organisatie "niet is verbonden of aangesloten bij de politie". Maar volgens de politie is het goed voor te stellen dat mensen in eerste instantie wel denken dat het om een site van de politie gaat. "Er staan ook politieberichten op en bijvoorbeeld uitleg over wanneer je wel en niet het alarmnummer 112 moet bellen."
Het gaat om een concept van Caramello BV. Dat bedrijf in Haarlem verkoopt via een andere website pruiken. Het bedrijf was donderdag niet bereikbaar voor een toelichting, meldt persbureau ANP. Het bedrijf registreerde de domeinnaam van de website vorig jaar april al.
Bellen met het reguliere politienummer 0900-8844 is overigens ook niet gratis. Een gesprek kost bovenop de gebruikelijke belkosten 2,8 cent per minuut. Het starttarief is 9,51 cent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.