Instellingen

Arbeidsmigranten moeten villa Soesterberg verlaten

SOESTERBERG - De gemeente Soest dreigt met een dwangsom van 100.000 euro als een villa in Soesterberg niet ontruimd wordt. In het pand aan de Amersfoortsestraat wonen dertien arbeidsmigranten, dit is in strijd met het bestemmingsplan.
De villa werd voorheen gebruikt als kantoorpand met een bedrijfswoning, maar na de verkoop vorig jaar is het grondig verbouwd. De nieuwe eigenaar heeft er dertien studio's van gemaakt die verhuurd worden aan met name arbeidsmigranten uit het voormalig Oostblok.

ONTRUIMEN

Volgens de verhuurder werkte de gemeente tot september mee aan een wijziging van het bestemmingsplan. "Als ik wist dat het niet mocht dan had ik toch niet ruim 800.000 euro geïnvesteerd", zegt de verhuurder. "Die dwangsom kwam voor ons totaal onverwacht."
De man denkt dat buren geklaagd hebben bij de gemeente en er daarom nu handhavend wordt opgetreden. "Ik ga echt niet ontruimen, we zijn nog in gesprek met de gemeente", aldus de verhuurder.

LEGAAL MAKEN

Voor 15 december moeten de bewoners vertrokken zijn, anders gaat de gemeente daadwerkelijk de dwangsom opleggen. Volgens de advocaat van de verhuurder is er nog genoeg tijd om de illegale bewoning legaal te maken.
"Mijn cliënt was in de veronderstelling dat deze mensen er mochten wonen, nu blijkt dat toch niet zo te zijn. We zijn nog bezig om het bestemmingsplan te wijzigen", aldus de advocaat.

OVERLAST

Buren zeggen blij te zijn dat de gemeente nu handhaaft. "We hebben er echt last van, bijvoorbeeld door alle lege bierblikjes langs de kant van de weg", aldus een buurvrouw.
De gemeente Soest kon donderdag niet inhoudelijk reageren op de dwangsom. Uit stukken blijkt dat de gemeente niet van plan is om het bestemmingsplan aan te passen. "Het strijdige gebruik te staken en gestaakt te houden", zo schrijft de gemeente.

Deze arbeidsmigranten moeten hun villa in Soesterberg verlaten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.