Leraren willen doorgaan met acties

PROVINCIE UTRECHT - Ondanks de toezegging van het nieuwe kabinet dat er miljoenen extra naar het onderwijs gaan, willen leraren uit het basisonderwijs doorgaan met actie voeren. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb), de grootste vakbond in het basisonderwijs.
Iets meer dan 10.000 leraren en ander onderwijspersoneel vulden de vragenlijst in. Van hen heeft 95 procent gestaakt op 5 oktober. Bijna de helft van de ondervraagden, 47 procent, vindt de plannen in het nieuwe regeerakkoord voor het basisonderwijs volstrekt onvoldoende.
Bijna alle ondervraagden, 96 procent, vinden dat de AOb moet doorgaan met actievoeren. Het overgrote deel geeft ook aan mee te willen doen aan een actie. De meesten zien vooral iets in een landelijke staking.
AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen laat weten dat nog niet vaststaat dat er nieuwe acties komen. Andere onderwijsorganisaties, zoals CNV Onderwijs en de werkgeversorganisatie PO-raad, hebben nog peilingen uitstaan. Op basis van de resultaten van die enquêtes wordt besloten of er nieuwe acties komen.