RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet: Utrechts gezin helpt in Suriname

1/2
UTRECHT - "Zorg voor gehandicapte kinderen staat in Suriname nog echt in de kinderschoenen", vertelt de Utrechtse Prina Blankenburg aan Margreet van Gils. Margreet en Prina maken deze week een fietstocht met Prina's zoon Hero langs het Máximapark.

Prina en haar man hebben twee kinderen, waarvan de jongste een verstandelijke beperking heeft. Toch weerhoudt dit ze er niet van regelmatig voor lange tijd naar Suriname te reizen. "Veel mensen vinden dat knap, maar wij vinden het vooral heel fijn om een tijd zo samen te werken en te leven. Bovendien wordt Hero er door het tropische klimaat bijna nooit ziek."

Tijdens hun verblijf in Suriname werken de ouders Blankenberg voor verschillende stichtingen. "We waren bereid alles te doen, hoor. Er zijn gewoon veel handen nodig. Van muurtjes metselen tot op kinderen passen. Tot onze verbazing waren ze vooral geïnteresseerd in wat we écht konden. Ze maakten gebruik van de IT-ervaring van mijn man en ik kon er aan de slag als grafisch ontwerper."

Hoewel de laatste reis van het gezin nu anderhalf jaar geleden is, borrelt het alweer. Ook vanuit Nederland bieden ze nog ondersteuning. En wat ze zou adviseren aan andere gezinnen? "Onze kinderarts zei lachend: Als jullie het kunnen met een gehandicapt kind, dan kan ik het ook! En daar heeft ze gelijk in. Niet twijfelen, doen!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -