Instellingen

Inwoners Nigtevecht blij met nieuwe fietsbrug

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
NIGTEVECHT - De bouwplaats van de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht is vanmiddag open voor het publiek. Aannemer Ballast Nedam geeft toelichting over het bouwproces.
De overspanning van de brug is klaar. Die ligt nu nog op de wal, aan de Kanaaldijk Oost in Nigtevecht. Later wordt de brug met pontons overgevaren en op zijn plek gelegd.
De brug is er niet zonder slag of stoot gekomen. Inwoners van Nigtevecht waren niet blij met de ligging van de brug. De inwoners van het dorp vreesden overlast van de 50.000 fietsers die er jaarlijks overheen gaan.
De inwoners die we vanmiddag troffen waren echter wel te spreken over de nieuwe brug. "Eindelijk hebben we een mooie verbinding, het is een fantastisch ding en hij ziet er mooi uit", zei een tevreden mevrouw.
De brug moest dit jaar klaar zijn, maar dat is niet gehaald. De projectleider verwacht nu dat medio 2018 de eerste fietser over de brug kan. De open dag begint om 16.00 uur, en bezoekers worden getrakteerd op gratis friet.

Projectmanager over open dag fietsbrug Nigtevecht
UNieuws live bij de fietsbrug in Nigtevecht
Inwoners Nigtevecht blij met nieuwe fietsbrug

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.