Petitie tegen nieuw horecaplan voor Utrechtse binnenstad

UTRECHT - Honderden inwoners van de Utrechtse binnenstad zijn niet blij met een plan van de gemeente over de horeca. De gemeente wil soepelere regels voor de horeca in de stad, zodat er meer verschillende zaakjes hun deuren kunnen openen.
Bewoners van het centrum vinden het plan maar niks en zijn een petitie gestart, die zo'n 900 keer ondertekend is. Ze vrezen dat de binnenstad verandert in een groot café. Bas Savenije van de Wijkraad Utrecht Binnenstad: "Het voorziet een uitbreiding, terwijl het sinds 2012 al behoorlijk uitgebreid is. Er is al genoeg horeca en er wordt niet genoeg rekening gehouden met de bewoners."

KOFFIE SCHENKEN

De gemeente Utrecht wil meer ruimte bieden aan ondernemers. Zo mogen winkeliers bijvoorbeeld ook koffie schenken. De gemeente is niet per se op meer cafés uit, zegt wethouder Kreijkamp: "We zijn niet uit om heel veel meer cafés te gaan toevoegen, waar het kan misschien wel, waar het niet kan zeker niet."
Ook wil de wethouder de horeca en de buurt juist bij elkaar brengen: "Wat we gaan doen is zulke regels opstellen dat we ook van horeca-ondernemers verwachten dat ze goed contact en goed overleg met hun buren hebben. Dat ze afspraken vooraf maken, wanneer er bijvoorbeeld in een restaurant 's avonds muziek wordt gedraaid."
De plannen liggen nog een paar weken ter inzage bij de gemeente. Ook de gemeenteraad moet er nog een oordeel over vellen.

Inwoners van de Utrechtse binnenstad willen niet dat er extra horeca komt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.