Benefiet voor Utrechtse pianist met negen vingers

UTRECHT - Het drama voltrok zich afgelopen zomer, toen pianist Marcel Duijs de post aan het bezorgen was. Een hond beet door de brievenbus een vingerkootje af. "Waarschijnlijk heeft die hond in een soort paniek direct naar mijn hand gebeten en de hond heeft ook aan mijn vinger gehangen."
Marcel kan vanwege de pijn geen piano meer spelen en ook de post bezorgen - om een beetje bij te verdienen - gaat niet meer. Om hem een hart onder de riem te steken organiseren vrienden komende zondag een benefietconcert voor hem. Niet zozeer voor het geld, maar vooral voor emotionele steun.
Hij is daar vereerd mee, maar de aandacht is wel even wennen: "Ik speel wel heel graag, ik treed graag op, maar ik sta niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Maar het is natuurlijk prachtig dat mensen dit doen. Dat is fantastisch!"

TRAINEN

Hij doet enorm zijn best om weer als pianist aan de slag te kunnen: "Ik heb mezelf vlak nadat het gebeurd was, nadat de eerste rookwolken waren opgetrokken, gedwongen om meteen zo snel mogelijk mezelf te gaan trainen. Om situaties waarin ik die vinger echt nodig heb, die over te pakken met een andere vinger. In sommige situaties gaat dat, maar lang niet bij alles."
Twintig artiesten treden komende zondag op in Café Venue aan de Utrechtse Varkensmarkt. De zaal is open om 14.30 uur. Kaartjes kosten tien euro.

Benefietconcert voor Utrechtse pianist met negen vingers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.