Muziek Staffhorst keert terug in Utrecht

Schilderij van de winkel op de Drieharingstraat
Schilderij van de winkel op de Drieharingstraat © Martin Staffhorst
UTRECHT - Een illustere naam keert terug in het straatbeeld van Utrecht. Op 19 november opent op het Willem van Noortplein een nieuwe Muziek Staffhorst zijn deuren. Vier jaar geleden ging de laatste Staffhorst failliet.
Er wordt niet alleen muziek verkocht in het pand, er komt ook een wijnhandel en slijterij, in samenwerking met een bedrijf uit De Bilt. De nieuwe winkel heet Muziek Staffhorst Vinyl.

KLEINZOON

"Samen gaan we verschillende zintuigen prikkelen", zegt uitbater Martin Staffhorst tegen RTV Utrecht. In de nieuwe winkel wordt ook Staffhorst-jenever verkocht.
Martin Staffhorst is de kleinzoon van de oprichter van de gelijknamige muziekzaak. Vanaf 1937 groeide de winkel op verschillende locaties uit tot een begrip in Utrecht en wijde omtrek. De zaak had onder meer panden op de Drieharingstraat en op de hoek van het Vredenburg en de Catharijnekade.

EMOTIE

Hij is erg trots. "Naast het feit dat het een commercieel verhaal moet zijn, zit er wel een stukje emotie in. Het is precies tachtig jaar geleden dat grootvader begon. Ik heb met mijn ouders boven die winkels gewoond en dan krijg je muziek wel redelijk in je DNA."
Klanten mogen de platen in de winkel zelf afspelen. "Vroeger was het zo dat je de grammafoonplaten dan aan de winkelbediende gaf en die zette hem voor je op. Wij vertrouwen onze gasten en we moeten allemaal van dat stukje muziek genieten, dus de platenspeler staat omgedraaid."

FAILLIET

In 2013 ging de zaak
. Op het laatst was er nog maar een winkel over, op het Paardenveld. Daarvoor had het bedrijf een zaak op het Vredenburg. Het markante witte pand van Staffhorst werd gekocht door de gemeente Utrecht.
Ook had het Staffhorst-concern ooit een muziekinstrumentenwinkel in Amersfoort.

Muziek Staffhorst keert terug in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.