Instellingen

Deze week in het nieuws: Hanno van Mil en pistool in Overvecht

De sinds 2014 vermiste Hanno van Mil.
De sinds 2014 vermiste Hanno van Mil. © Familie Van Mil
Het in Overvecht gevonden pistool.
Het in Overvecht gevonden pistool. © RTV Utrecht
Het briefje met de waarschuwing voor glazenwassers.
Het briefje met de waarschuwing voor glazenwassers. © Beeldbewerking RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De nieuwsberichten over de vrouw van de vermiste Hanno van Mil en het gevonden pistool op straat in Overvecht werden deze week het meest gelezen op de site van RTV Utrecht. Ook op het bericht over de waarschuwing voor glazenwassers werd veel geklikt.
De vrouw van de vermiste Hanno van Mil (51) heeft op Facebook een emotioneel verhaal geschreven, waarin ze onder meer verwijst naar de vermissing en dood van Anne Faber. "Het was goed om te zien dat er naar Anne met alle macht is gezocht, vanaf het allereerste begin. De vraag of er ook meer van Hanno gevonden zou zijn als er vanaf het begin zo intensief gezocht zou zijn, laat ons niet los."
Ook pleit ze voor een versoepeling van de privacywetgeving en wil ze een Amber Alert voor (jong)volwassenen. Daarnaast vindt ze dat er meer duidelijk moet worden hoe praktische zaken moeten worden afgehandeld bij een vermissing. "Het is bizar hoe slecht dit geregeld is in Nederland. Op simpele vragen weet niemand een antwoord."
Ze vraagt zich af hoe ze de dag moet beleven. "Hoe vier je een dag als deze? Herdenken? Maar we weten niet of Hanno dood is. Een taart aansnijden? Zonder Hanno erbij voelt dat extra leeg. Het is een situatie waar we nog geen goed antwoord op hebben. Dit blijven lastige en emotionele dagen."
Spelende kinderen op de Agavedreef in de Utrechtse wijk Overvecht doen maandag een bizarre vondst. Er ligt een pistool in de bosjes.
De kinderen zijn zelf niet erg onder de indruk en gaan er volgens een buurtbewoner mee spelen. Pas als een man hen daarop aanspreekt gooien ze het weg.
De politie maakt donderdag bekend dat het vuurwapen een gasdrukpistool of alarmpistool is. Woensdag is er nog een koffertje met patronen gevonden.
Het pistool zou mogelijk zijn gebruikt bij een ruzie in een appartement in de straat.
Bewoners van de Utrechtse Vogelenbuurt worden deze week geconfronteerd met een glazenwassersruzie. Ze krijgen briefjes binnen waarin glazenwassers beschuldigd worden van intimidatie en bedreiging.
Volgens een medewerker van het beschuldigde glazenwassersbedrijf kloppen de briefjes niet. Hij noemt de concurrentie in Utrecht 'keihard' en denkt dat andere bedrijven tegen hem zijn omdat hij van buitenlandse komaf is.
Toch zijn er wel Utrechters last hebben van de bewuste glazenwassers. "Hij ging in de deuropening staan en leunde met zijn rug tegen de deurpost. Hij ging gewoon niet weg", laat een bewoner weten.
De Utrechtse VVD gaat volgende week vragen stellen aan het college over het gedoe rondom de glazenwassers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.