Gemeente en Aventurijn praten inwoners bij

DEN DOLDER - Inwoners en ondernemers van Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin worden vandaag en morgen bijgepraat over de gebeurtenissen rond de dood van Anne Faber uit Utrecht.
De bijeenkomsten worden georganiseerd door de gemeente Zeist en de kliniek voor forensische psychiatrie Altrecht Aventurijn, de plek waar Michael P. verbleef. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Faber.
De gebeurtenis heeft bij veel mensen in en rond Den Dolder het gevoel van veiligheid aangetast. Volgens de gemeente Zeist is er daarom behoefte aan de informatiebijeenkomsten. Deze zijn twee keer op zondag en een keer op maandag.
Inwoners ontvingen de uitnodiging afgelopen week. In de brief staan ook maatregelen die getroffen zijn vanwege de bezorgdheid over de veiligheid. Zo gaan wijkteams het gesprek aan met bewoners, is er meer politiesurveillance en 24-uursbeveiliging bij de kliniek.
Het lichaam van Anne Faber (25) werd vorige week donderdag gevonden in Zeewolde. Ze werd toen al twee weken vermist. Vrijdagmiddag hebben familie en vrienden van de vrouw in besloten kring afscheid van haar genomen.
De eerste bijeenkomst is vanmiddag van 16.30 tot 18.30 uur in de Maria Christina Kerk in Den Dolder, de tweede vanaf 19.00 uur. Morgen kunnen bewoners om 15.00 uur terecht voor vragen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.