Instellingen

'Lucky boy' Abe (11) drumt met Jett Rebel: "De avond van m'n leven"

Met dit bord wist Abe (11) Jett Rebel over te halen.
Met dit bord wist Abe (11) Jett Rebel over te halen. © Ciske van Oosterhout
UTRECHT - Het gebeurt niet elke dag dat je met je grootste idool op het podium mag staan. Maar de 11-jarige Abe Verlaan uit Utrecht had vrijdag geluk: in een volle zaal van poppodium de Vorstin in Hilversum werd hij hoogstpersoonlijk het podium opgetrokken om met Jett Rebel een nummer te drummen. En hoe! "Ik had de avond van mijn leven."
Op jonge leeftijd ging Abe al op drumles en raakte hij geïnteresseerd in de muziek van Jett Rebel. Nu is het echt zijn idool, vertelt hij tegen RTV Utrecht. "Ik ben al vaker naar concerten van hem geweest. Hij maakt leuke muziek, is supergrappig en m'n moeder vindt dat ik qua karakter wel een beetje op hem lijk."

KICK

Vrijdag besloot Abe een kartonnen bord te maken met het verzoek om met Jett Rebel een nummertje te mogen spelen. "Toen ik op het podium werd gevraagd, ging er zó'n vette kick door m'n lijf. Ik voelde me zo lekker! Het was té gek. Ik had de avond van m'n leven!"
Het optreden van Abe kon op veel enthousiasme rekenen vanuit het publiek. "Willem, je bent nu al ontslagen", grapte leadzanger Jelte tegen zijn eigen drummer nadat het Utrechtse talent zijn eerste korte drumsolo weggaf.

LUCKY BOY

Jett Rebel vroeg welk liedje Abe wilde spelen. Dat werd het nummer 'Lucky Boy'. Zenuwen had hij niet. "Dat gebeurde eigenlijk pas na afloop."
Behalve het publiek, was de band ook onder de indruk. "Oh mijn God Abe, wat een te gekke drummer ben je jongen", zei Jelte na afloop. Als dank kreeg hij de drumstokken van drummer Willem en het zweethanddoekje van Sander cadeau. "Ze vonden me wel echt goed."

BEKEND WORDEN

Abe speelt zelf ook in een bandje. "We zijn met z'n drieën: een meisje speelt gitaar, een jongen die ook gitarist is en soms de bas speelt en ik als drummer. We oefenen elke woensdag en krijg nu ook gitaarles, dus ik kan bijna in m'n eentje een hele band vormen", zegt hij grappend.
Het jonge muziektalent wil later graag rondtoeren met zijn muziek. "Ik wil het liefst bekend worden en in de grootste arena's en muziekhallen staan en mensen blij maken met mijn muziek."
Al met al kijkt hij terug op een hele mooie avond. "Zo'n kans krijg je maar één keer in je leven, maar het liefst zou ik gewoon twee uur lang met Jett Rebel willen optreden."

Abe (11) drumt in band van idool Jett Rebel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.