Onmachtig FC Utrecht zwaar onderuit in Alkmaar

UTRECHT - FC Utrecht is er niet in geslaagd het uitduel met AZ in een overwinning om te zetten. Het Utrechtse equipe was niet bij machte om het de thuisploeg lastig te maken in het AFAS stadion en verloor uiteindelijk met 3-0.
In de eerste helft kreeg Utrecht geen grip op AZ. De zwervende Joris van Overeem werd voortdurend gevaarlijk, via onder andere een kopbal op de paal. AZ-debutant Teun Koopmeiners zette de openingstreffer op het scorebord door te scoren met een geplaatst afstandsschot van buiten het strafschopgebied. Nadat het op achterstand was gekomen kroop Utrecht wat meer uit zijn schulp. Eerst werd een schot van Zakaria Labyad geblokt, waarna spits Lukas Görtler met een kopbal de lat raakte.
Na rust sticht AZ direct nieuw gevaar als Weghorst de bal bij de tweede paal naast glijdt. Vlak daarna is het opnieuw Weghorst die met een schot van buiten de zestien de paal raakt. Alireza Jahanbakhsh verdubbelt daarna wel de marge door doel te treffen uit een voorzet van Thomas Ouwejan. Een onmachtig Utrecht weet vervolgens slechts bij vlagen gevaar te creëren. Uiteindelijk is het uitblinker Van Overeem die zijn goede spel bekroont met een treffer en een einde maakt aan alle Utrechtse illusies.
21' Teun Koopmeiners [1-0]
62' Alireza Jahanbakhsh [2-0]
80' Joris van Overeem [3-0]
Door de nederlaag zakt FC Utrecht een plaats en staat het negende in de eredivisie. Aanstaande woensdag neemt FC Utrecht het in de tweede ronde van de beker op tegen VVV-Venlo.

Willem Janssen:"We beginnen ontzettend slecht"
Erik ten Hag:"Zwaar teleurgesteld over de manier hoe wij gepresteerd hebben"