RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hans uit Houten legt beslag op titel in Heel Holland Bakt

HOUTEN/MAARSBERGEN - De 22-jarige Hans Spitsbaard uit Houten heeft vanavond de finale van het vijfde seizoen van Heel Holland Bakt gewonnen. Hij mag zich nu de beste thuisbakker van Nederland noemen.

Het programma van Omroep MAX is erg populair. Vorige week zondag passeerde de bakshow voor het eerst de grens van drie miljoen kijkers. Volgens Stichting KijkOnderzoek (SKO) zagen 3.036.000 tv-kijkers hoe deelneemster Ine afviel in de laatste ronde voor de finale. Inclusief uitgesteld kijken steeg dit kijkcijfer afgelopen week naar ruim 3,4 miljoen kijkers. Vorig jaar trok de finale van het vierde seizoen 2,8 miljoen mensen, evenveel als de finale van het derde seizoen.

Het programma dankt de populariteit mede aan juryleden Janny van der Heijden en RobŤrt van Beckhoven. Ook de presentatie door Andrť van Duin doet het goed bij de kijkers. Hij verving dit seizoen opnieuw Martine Bijl, die in september 2015 werd getroffen door een hersenbloeding.

Ook verliezend finalist Marjolein hoort een klein beetje bij "ons": de 27-jarige komt uit Ameide. Dat valt nu nog onder de provincie Zuid-Holland, en valt per 2019 onder de gemeente Vijfheerenlanden. De nieuwe gemeente wordt onderdeel van de provincie Utrecht. De finale werd ook opgenomen in de regio, op het terrein van Kasteel Maarsbergen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht