Heel Holland Bakt-winnaar Hans wil bakkersvak leren

HOUTEN - Nu Hans Spitsbaard uit Houten zich de winnaar van Heel Holland Bakt mag noemen, beraadt hij zich op een toekomst als bakker. Dat vertelde hij vanochtend in het radioprogramma Utrecht is Wakker van RTV Utrecht.
Hans studeert technische bedrijfskunde, maar heeft door het tv-programma de smaak van het bakken te pakken. "Ik heb altijd gezegd dat ik mijn studie wil afmaken, dat ben ik ook nog steeds van plan, maar ik wil ook het bakkersvak gaan leren. Maar wanneer ik wat ga doen, dat weet ik nog niet precies."
De finale was erg spannend voor de jonge bakker. Hij maakte een royal wedding cake, maar dat ging niet zonder slag of stoot. "Ik heb best wel een paar keer goefend, drie keer in totaal zelfs. Het bleek niet zo mijn ding te zijn, dus ik had wel stress. Ik had een vierkante taart en de hoekjes begonnen te scheuren, maar uiteindelijk is het toch gelukt."

HECTISCHE PERIODE

De Houtenaar is blij met zijn overwinning, maar kijkt ook terug op een paar hele hectische maanden. "Op een gegeven moment wist ik dat ik had gewonnen. Eind juni zijn we geëindigd met de opnames, maar je mag niks zeggen. Nu mag ik het van de daken schreeuwen", aldus Hans.
De finale van Heel Holland Bakt werd door 3,4 miljoen mensen bekeken, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. De finale van het bakprogramma werd daarmee nog beter bekeken dan die van de vorige editie, toen 2,8 miljoen mensen de ontknoping zagen.

Heel Holland Bakt-winnaar: "Ik wil het bakkersvak gaan leren"
HHB-winnaar is blij met zijn overwinning

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.