Rechter doet uitspraak in kofferbakmoord

UTRECHT - Utrechter Harrie van der V. hoort vandaag of, en zo ja welke straf hij krijgt voor het helpen van zijn vriend John R. bij het verstoppen van een lichaam na een moord.
Het slachtoffer, Willem Woertman, perste John al jaren af. In een gevecht maakte John daar een eind aan. Hij sloeg 'Rooie Willem' met een stenen sierkip op zijn hoofd.
Daarna belde hij Harrie van der V. Die raadde zijn vriend met klem aan om naar de politie te gaan. John R. reed een paar dagen rond met het lichaam in zijn kofferbak, maar gaf zich een paar dagen later toch maar aan.

STEIL ACHTEROVER

De politie sloeg van verbazing bijna achterover, zei politiewoordvoerder Bernard Jens na de zaak: "Een man kwam naar ons toe met de mededeling dat er een dode in zijn kofferbak lag. We stonden wel een beetje raar te kijken, maar het bleek te kloppen. Zelfs doorgewinterde agenten maken dit soort dingen niet vaak mee."
Al snel werd duidelijk dat R. was geholpen de kist met het lichaam te verplaatsen. Van der V. bevestigt meteen dat hij John heeft geholpen, omdat hij dacht dat de hoofdverdachte zichzelf zou aangeven.

OM GELOOFT HEM NIET

Maar het Openbaar Ministerie denkt dat Van der V. wist dat John het lichaam juist wilde verstoppen. "Hoe wij het zien is dat hij wist dat de inmiddels veroordeelde man niet van plan was zich aan te geven en toch heeft geholpen het lichaam in de bus te zetten", zegt een woordvoerder van het OM.
Daarom eist justitie een taakstraf van tweehonderd uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf tegen Van der V. De rechter doet vandaag uitspraak.

Wat gebeurde er precies nadat Rooie Willem was doodgeslagen?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.