Instellingen

Sterke stijging luistercijfers Radio M Utrecht

UTRECHT - In augustus en september is het marktaandeel van Radio M Utrecht gestegen van 9,2% naar 12%. Hiermee is het in de provincie de best beluisterde publieke zender en de tweede totaal.
Alleen de commerciële zender Radio 538 scoort hoger met 12,2%. In het weekend nam het aantal luisteraars van Radio M Utrecht toe, zowel door de week als in het weekend bleven mensen langer luisteren.
"Natuurlijk zijn we heel trots op dit resultaat en deze cijfers tonen aan dat onder de inwoners van de provincie grote behoefte is aan een goed publiek regionaal radiostation ", aldus algemeen directeur van RTV Utrecht Paul van der Lugt.
Dat de luisteraars lang blijven hangen bij de regionale zender van RTV Utrecht "geeft ons het gevoel dat zij zich erg thuis voelen bij de zender", zegt manager radio Mariska Fennema. "Dat is iets waar we met zijn allen hard aan hebben gewerkt."
De cijfers komen uit het meest recente Nationaal Luisteronderzoek van GFK, dat de luistercijfers van alle radiozenders in Nederland bijhoudt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.