Taakstraf voor verbergen lijk kofferbakmoord

UTRECHT - Een 45-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur voor hulp bij het verbergen van een lijk bij een moord. Hij heeft ook twee maanden voorwaardelijke celstraf gekregen. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
Harrie van der V. heeft in 2015 in Utrecht met een mededader een kist met het stoffelijk overschot van Willem Woertman verborgen en weggevoerd. De 61-jarige John R. werd vorig jaar veroordeeld voor het doden van Woertman, alias Rooie Willem.
Het stoffelijk overschot liet R. enkele dagen in een kist in zijn huis staan. Daarna meldde hij zich bij het politiebureau met het lichaam in zijn auto. Het lukte hem niet om de kist in zijn eentje uit het huis te krijgen. Daarom vroeg hij Van der V. om hulp.
De rechtbank houdt er rekening mee dat Van der V. zijn vriend op het hart heeft gedrukt om zich te melden bij de politie. Ook is meegerekend dat de Utrechter staat ingeschreven bij een organisatie voor daklozen en problemen heeft op verschillende gebieden.
Van der V. moet een behandeling ondergaan en komt hij onder reclasseringstoezicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.