Brunner door de Bocht: motoren op de Lekdijk

LOPIK/NIEUWEGEIN - Edo Brunner vindt bijna niets lekkerder dan een stukje rijden op de motor. Zeker als de zon volop schijnt en het asfalt je zwierend over een van de mooiste plekken van onze provincie voert: de Lekdijk.
Maar de RTV Utrecht-presentator stuit op een kink in de kabel. Want op de Lekdijk-West, tussen de Zijdeweg en Schoonhoven, is het 's weekends verboden voor motorrijders. Dat heeft de gemeente Lopik bedacht om de overlast voor bewoners te beperken.
Die klagen de laatste jaren steeds vaker over geluidsoverlast en gevaarlijke situaties. Vooral de grote groepen motorrijders die in het weekend hard over de dijk scheuren zorgen voor ergernis.

MOTORCLUB

Jammer, vinden leden van
. Zij rijden graag over de dijk en vinden dat het maar een klein clubje is dat het voor de rest verpest. Zelf zeggen ze zich netjes aan de regels te houden en geen gevaar voor hun medeweggebruikers te zijn.
Edo gaat praten met de motorrijders en samen pakken ze de motor om de dijk te verkennen. Ze rijden naar Schalkwijk, waar dijkbewoonster Mieke van Paassen ook verlangt naar zo'n motorverbod. Ze laat Edo en de kijker horen hoe het klinkt als er een groepje motoren langs haar huis scheurt.

OPLOSSINGEN

Ze weet ook te vertellen dat veel ogenschijnlijk goede oplossingen, zoals drempels, juist zorgen voor nog meer ellende. Sommige motorrijders zien de drempel als een startstreep om daarna flink hard op te trekken. Regelmatig wordt hier ruim boven de honderd kilometer per uur gereden, aldus Mieke.
Als een ware vredestichter probeert Edo de partijen bij elkaar te brengen. Of ze er uit komen? U kunt het zien in de nieuwste uitzending van Brunner door Bocht.

Brunner door Bocht: motoren op de Lekdijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.