Instellingen

Politie doorzoekt drugspanden, drie invallen in Utrecht

UTRECHT - De politie heeft dinsdag invallen gedaan op meerdere locaties in Utrecht, Drenthe en de grensstreek van Oost-Groningen en Duitsland. In elf woningen en bedrijfspanden zijn doorzoekingen geweest in een al langer lopend onderzoek naar georganiseerde hennepteelt en witwassen, aldus de politie.
De invallen waren in panden in Blijham, Veelerveen, Woldendorp, Nieuw Buinen en Assen. In de provincie Utrecht werden op drie locaties woningen doorzocht. In Duitsland werden in drie woningen eveneens invallen gedaan.

BESLAG

Een 28-jarige man is aangehouden, maar de politie verwacht nog anderen op te kunnen pakken in dit onderzoek. De aangehouden persoon woont afwisselend in Oost-Groningen en in Noord-Duitsland. Er is beslag gelegd op vier woningen, een bedrijfspand, administratie en twee auto's. Ook is geld in beslag genomen.
In de plaats Blijham is een hennepkwekerij gesloten. De politie begon het onderzoek na meldingen van dorpsbewoners bij de gemeente Bellingwedde over hennepkwekerijen in Bellingwolde en Veelerveen.

LEEGSTAANDE BOEDERIJEN

Tijdens het onderzoek kreeg het hennepteam zicht op een organisatie die in grenstreek van Oost-Groningen hennep kweekte in veelal leegstaande boerderijen en woningen. Door samenwerking met de Duitse politie werd duidelijk dat de organisatie in dat land vastgoed kocht, vermoedelijk om geld te kunnen witwassen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.