Instellingen

Docent geeft School voor Journalistiek veeg uit de pan en neemt ontslag

UTRECHT - De School voor Journalistiek in Utrecht krijgt harde kritiek van docent Remko van Broekhoven. Hij zegt dat de directie hem monddood maakt en heeft daarom zijn ontslag ingediend.
In het verleden uitte Van Broekhoven regelmatig zijn onvrede over de gang van zaken op de HU-school, die onlangs bedroevend slecht scoorde in de Keuzegids HBO 2018. Dat werd hem niet in dank afgenomen.

CONSEQUENTIES

Het management van de opleiding zou hem van enkele vakken hebben afgehaald omdat collega's zich onveilig voelden vanwege zijn publicaties.
"Ook werd mij door de SvJ-directie duidelijk gemaakt dat ik mij in de toekomst moest onthouden van 'onzorgvuldige en schadelijke' uitlatingen", schrijft de docent in een column bij HU-magazine Trajectum.
"Al met al kreeg ik de indruk dat ik beter mijn kritiek kon inslikken als ik mijn baan zou willen houden. Inmiddels zeg ik liever zelf mijn baan op dan zo door te gaan."

ERGERNISSEN

Van Broekhoven ergerde zich op de School voor Journalistiek onder meer aan bureaucratisering, het verdwijnen van inhoudelijke verdieping en de hervorming van het eerst jaar. Dat zijn opleiding met een 2,8 werd beoordeeld noemt hij "een ongehoord dieptepunt" dat hem echter niet verbaast.
De HU wijt de slechte beoordeling vooral aan de huisvesting die de afgelopen tijd niet ideaal was. Onder meer de School voor Journalistiek verhuisde tijdelijk naar een ander pand op de Uithof.

REACTIE SVJ

School voor Journalistiek-directeur Hans de Clercq wil niet inhoudelijk reageren op de column van Van Broekhoven. "Naar derden reageren over een individuele docent is niet iets wat we doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.