Instellingen

Inwoners Bilthoven vrezen dat nieuw zwembad te klein is

© RTV Utrecht
BILTHOVEN - Het nieuwe zwembad in Bilthoven kan nog op weinig enthousiasme rekenen bij inwoners en waterpoloclub Brandenburg. Dat bleek vanavond tijdens een inloopavond.
Veel Bilthovenaren balen dat er in de toekomst nog maar één bad is. Het kleine instructiebadje verdwijnt. In het grote bad moet plaats zijn voor zowel de recreatieve zwemmers als gehandicapten en waterpoloërs.
"Als ik met mijn kleinkind wil zwemmen, kan dat nog maar een paar uurtjes per week", zegt één van de inwoners die naar de inloopavond is gekomen.
Ook baalt ze dat de glijbaan verdwijnt, want dat vinden kinderen erg leuk. Bovendien is er onduidelijkheid over de openingstijden.

BRANDENBURG

Ook waterpoloclub Brandenburg is niet blij. Trainer Robert Havekotte zegt dat het nieuwe bad te klein is voor wedstrijden in de Eredivisie, het hoogste niveau. "De KNZB geeft geen dispensatie meer. Dus óf we degraderen, of we moeten ergens anders gaan spelen."
"Je kan er prima baantjes trekken en zwemlessen nemen. Maar waterpoloën kan er niet op hoog niveau", zegt Havekotte.
Hij denkt niet dat de bouw van het nieuwe bad leidt tot een einde van de al jaren voortdurende zwembaddiscussie in de gemeente. "Ik denk dat ze hiermee een hoofdpijndossier hebben gecreëerd voor de komende dertig jaar. Want ik verwacht dat de gemeente hier groot verlies op gaat leiden."

GEVALLEN WETHOUDERS

De komst van een nieuw zwembad, naast het huidige pand aan de Talinglaan, zorgt al jaren voor hevige politieke discussies. Twee wethouders zijn opgestapt vanwege het onderwerp en de derde en huidige, Ebbe Rost van Tonningen,
meerdere moties van wantrouwen aan zijn broek omdat hij de gemeenteraad onvoldoende zou hebben geïnformeerd.
De bouw van het nieuwe zwembad start waarschijnlijk begin volgend jaar.

Robert Havekotte van waterpoloclub Brandenburg is niet blij met het nieuwe bad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.