Burgemeester Bolsius gaat uit van kermis zonder rellen

AMERSFOORT - Hoe verloopt de kermis op het Eemplein in Amersfoort dit jaar? Dat is een vraag die veel omwonenden en winkeliers bezighoudt. Vorig jaar liep het totaal uit de hand op de eerste dag en veel mensen vrezen dat het vandaag weer misgaat.
Reljongeren zochten bij de vorige editie niet alleen de confrontatie met de politie. Ook gooiden ze ruiten van diverse buurtbewoners in en beschoten ze ambulancepersoneel met lawinepijlen.

FEESTJE

Volgens burgemeester Bolsius is er alles aan gedaan om dit soort taferelen te voorkomen. "De kermis moet ook een feest zijn en daarom stopt de kermis nu om 22.00 uur. We hebben het afgehekt en gezorgd dat we meer zicht hebben op wie er binnenkomt. Ook is er politie op het terrein en is er cameratoezicht georganiseerd."
De maatregelen zijn genomen in overleg met kermisexploitanten. Bolsius heeft met hen gesproken en hij merkte dat ze ook baalden van de situatie van vorig jaar. "Zij willen er ook alles aan doen om te zorgen dat het gewoon leuk is. Dat jonge mensen, oude mensen, en gezinnen er kunnen genieten", aldus de burgemeester.

TOEKOMST

Het is onduidelijk of de kermis in de toekomst nog op het Eemplein gehouden kan worden. Bolsius: "Het feit is wel dat een gedeelte van het Eemplein de komende tijd bebouwd gaat worden. Dus de ruimte op dat plein wordt sowieso kleiner en de vraag is dan of een kermis dan überhaupt daar qua afmetingen te handhaven is."
De kermis begint vanmiddag om 13.00 uur en is tot zondagavond te bezoeken.

Bolsius: Kermis Eemplein moet een feest zijn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.