OM: Michael P. verdacht van verkrachten en doden Anne Faber

UTRECHT/DEN DOLDER - Michael P. heeft Anne Faber verkracht en om het leven gebracht. Zo luidt de verdenking van het OM, die vanochtend is bekendgemaakt.
Juridisch gezien wordt P. verdacht van vrijheidsberoving, verkrachting en moord of doodslag. In de auto van de Altrecht-patiënt zijn bloedsporen van de Utrechtse vrouw gevonden. Het is nog niet duidelijk waar en hoe Anne is overleden en of ze nog leefde toen ze door hem naar Zeewolde werd gebracht.

PBC

De 27-jarige P. moet een persoonlijkheidsonderzoek ondergaan bij het Pieter Baan Centrum. Hij kan daar waarschijnlijk over twaalf weken terecht. Nadat P. eerder twee tienermeisjes verkrachtte in Nijkerk weigerde hij die behandeling. Later ontstond veel kritiek dat hij dat onderzoek kon weigeren.

LANG ONDERZOEK

Het OM verwacht dat het onderzoek naar de zaak lang zal duren. "Zorgvuldigheid staat hierbij voorop." Ook weet het OM nog niet zeker dat P. alleen heeft gehandeld. Woensdag 10 januari zal de rechter zich voor het eerst over de zaak buigen in een zogenoemde pro-formazitting.

VERDWIJNING ANNE

Anne Faber verdween vrijdagavond 29 september tijdens een fietstocht langs onder meer Hollandsche Rading en Baarn. Haar levenloze lichaam werd bijna twee weken later, na een lange intensieve zoektocht in onder meer Baarn, Huis ter Heide, Den Dolder en Soest,
in een bosgebied bij Zeewolde.
Verdachte Michael P. was toen al opgepakt. De politie kwam hem op het spoor omdat zijn DNA-materiaal op de jas van Anne zat, die was gevonden in Huis ter Heide.

SCHOK

De dood van de 25-jarige Utrechtse en de betrokkenheid van Altrecht-patiënt P. maakte bij veel Nederlanders een hoop los. Een petitie tegen het 'falende rechtssysteem in ons land' werd ruim 400.000 keer ondertekend en
aan minister Blok.
Een groep inwoners van Den Dolder is ook een petitie gestart. Zij willen dat de gemeente en Altrecht hun best gaan doen om overlast van patiënten te stoppen.

OM over verdenking Michael P.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.