Instellingen

Advocaat Teunis Z. wil meer getuigen horen

© AS Media / Facebook
LOPIK - De advocaat van Teunis Z. uit Lopik wil dat er extra getuigen gehoord worden in de zaak. Dat bleek vandaag tijdens de eerste zitting, waarbij de verdachte zelf niet aanwezig was.
Teunis Z. wordt doodslag dan wel moord op zijn hoogzwangere vriendin én ongeboren kind ten laste gelegd. Het Openbaar Ministerie wil de eventuele extra getuigen ook door de politie laten horen, zegt verslaggever Riks Ozinga die in de rechtszaal is.
De 41-jarige man stak zijn partner Charlotte in juli meerdere keren met een mes. Volgens het OM probeerde hij haar ook te wurgen met de mouw van een jas.
Volgens de advocaat zijn er vooral mensen uit de kring van het slachtoffer gehoord. Hij wil meer informatie uit de kring van Teunis, zodat de omstandigheden rond het drama beter in kaart kunnen worden gebracht en er geen eenzijdig beeld ontstaat.
Ook zegt advocaat Christiaan Vingerling dat er geen sprake was van voorbedachte rade. Teunis zou hebben gehandeld in een vlaag van volledige verstandsverbijstering. Dat blijkt volgens de advocaat vooral uit het feit dat tijdens de steekpartij een relatietherapeut in huis was, die kort voor het incident een ruzie tussen Teunis en Charlotte had gesust. Op het fatale moment was de therapeut in een andere ruimte, samen met de 4-jarige dochter van Charlotte.

KLOPJACHT

Z. slaat na zijn daad op de vlucht en wordt een dag later in de bossen bij Linschoten
. Hij heeft geprobeerd zelfmoord te plegen en wordt met verwondingen aan zijn polsen naar het ziekenhuis gebracht.

FACEBOOK

Op Facebook plaatst hij kort na het steekincident een bericht waarin hij de relatieproblemen met Charlotte uit de doeken doet. Zijn vriendin wilde hem verlaten en was volgens hem van plan om het nog ongeboren kind van hem weg te houden.

BEKENTENIS

De Lopiker
vrijwel meteen dat hij zijn vriendin had gedood, maar hij ontkent dat hij de moord had gepland.

KORTSLUITING

Volgens zijn advocaat was er tijdens zijn daad sprake van 'kortsluiting' bij Teunis Z. "Mijn cliënt heeft nog nooit een vlieg kwaad gedaan. Hij heeft heel veel van iemand gehouden en zag zijn toekomst in duigen vallen." Hij wordt onderzocht door een psycholoog en een psychiater om te bepalen in hoeverre hij toerekeningsvatbaar is.
De inhoudelijke behandeling staat gepland voor 14 december. Volgens de advocaat van Teunis Z. zal hij daar wel bij aanwezig zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.