Instellingen

Man met kettingslot mishandeld na ruzie bij barbecue

© RTV Utrecht
UTRECHT - De rechter heeft onlangs een man veroordeeld tot drie dagen gevangenisstraf en 150 uur werkstraf voor een mishandeling met een kettingslot in Utrecht. Hij had ruzie met het slachtoffer gekregen over wie de barbecue mocht aansteken.
Dat schrijft de politie vandaag op Facebook. Omstanders dachten in eerste instantie dat er sprake was van een steekpartij. Agenten hielden eerst met getrokken pistool een verdachte aan in een flatgebouw. "De verdachte laat zich zonder wanklank boeien. Ik berg mijn wapen op en haal opgelucht adem", schrijft een betrokken agent.

PIZZA

Hij werkte mee en vroeg wel of de agenten zijn net gekochte pizza's in de vriezer wilden leggen. "Dat willen we wel doen. Hij is onschuldig tot het tegendeel bewezen is, en we behandelen hem streng, maar redelijk. Van binnen moet ik wel lachen om die reactie."
De man, die op de dader leek, bleek al snel inderdaad onschuldig. "Ik bel het bureau en zorg dat onze verdachte direct excuses krijgt én een lift naar huis. Hij pakte het gelukkig sportief op. (...) Hij kon zijn pizza's uit de vriezer halen."

BLOED

De dader meldde zichzelf korte tijd later op het politiebureau. Van een steekpartij bleek ook geen sprake, maar het slachtoffer was wel op zijn hoofd geslagen met een kettingslot. Vanwege het vele bloed dat uit de wond kwam was het volgens de agent niet verwonderlijk dat degene die 112 belde dacht dat er gestoken was.
Inmiddels is de dader veroordeeld voor poging tot zware mishandeling. Hij moet ook een boete van 1899 euro betalen en moet, als hij opnieuw een soortgelijk misdrijf pleegt, nog 27 dagen de cel in.
Het slachtoffer was er volgens de politie met een forse hoofdwond en een hersenschudding "goed vanaf gekomen".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.