Zeist stuurt brief aan buren Altrecht

DEN DOLDER - De gemeente Zeist heeft een brief gestuurd aan inwoners die rond de Altrecht-kliniek wonen. Daarin staan de al eerder aangekondigde maatregelen die overlast van patiënten moet voorkomen.
Een politieteam gaat "strak handhaven" op drank- en drugsoverlast. Dat gebeurt de komende twee weken 24 uur per dag. Daarna wordt gekeken hoe het gaat.
Uit de brief aan de inwoners van Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin blijkt verder dat de kliniek er voor zorgt dat de patiënten in de nacht binnen zijn of dat anders de politie wordt gebeld.
Negentien plekken en looproutes krijgen extra veel aandacht. Het veiligheidsteam is scherp op hinderlijk gedrag, alcoholgebruik op straat, dronkenschap, hangen in portieken, verstoren van de openbare orde, wildplassen en vervoer van inbrekerswerktuigen. Wie wordt opgepakt krijgt voorrang bij de vervolging door het Openbaar Ministerie.

ANNE FABER

De Altrecht-klinieken in Den Dolder zijn onder een vergrootglas komen te liggen na het drama rond Anne Faber. Altrecht-patiënt Michael P. wordt ervan verdacht dat hij de 25-jarige Utrechtse heeft verkracht en gedood. Inwoners van Den Dolder zijn daarna een petitie gestart om overlast van Altrecht-patiënten te voorkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.