Emotionele 'Koeiemart' voor Gert: "Laatste kans dankzij nieuw geneesmiddel"

WOERDEN - Gert Kastelijn is er mee opgegroeid: de koeienmarkt in Woerden. "Zolang mijn geheugen gaat ging ik al naar de 'koeiemart'."
Hij geeft de traditie weer door aan zijn kinderen die vandaag hun mooiste kalf van stal hebben gehaald om 'm te laten keuren door de jury. Het had niet veel gescheeld of Gert had daar helemaal niet bij kunnen zijn.
Vorig jaar werd er kanker bij hem ontdekt en de vooruitzichten leken hopeloos. "Maar gelukkig was er nog een laatste kans. Er kwam net een nieuw geneesmiddel op de markt en nu sta ik hier!"

ADRENALINE

Door Gerts ziekte is een dag als
best zwaar, maar toch moedigt hij zijn dochter uit volle borst aan. "Ik moet soms een beetje betalen voor m'n gezondheid. Dat was vanochtend echt zo. Maar adrenaline doet een hoop en een dag als vandaag zorgt dat de adrenaline stroom hoor."
De dochter van de boer uit Kamerik behaalt vandaag een knappe derde plek bij de kalverenkeuring. Gert is apetrots natuurlijk. "Dat je toch met heel veel oefenen een derde plek uit weet te slepen, dat vind ik top."
Hoe lang Gert nog te leven heeft weet ie niet. Maar hij gaat er vanuit dat hij er in 2018 gewoon weer bij is om zijn dochter aan te moedigen.

Gert geniet intens van de Woerdense 'Koeiemart'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.