Verkoop oude peeskamers Hardebollenstraat uitgesteld

UTRECHT - De voormalige prostitutieruimtes in de Utrechtse Hardebollenstraat worden dit jaar nog niet verkocht. Dat laat het stadsbestuur weten.
De gemeente kocht de panden vorig jaar en maakte daarmee een einde aan de raamprostitutie in de straat. In sommige kamers wonen nu studenten. Zij huren het anti-kraak voor 150 euro per maand.

BEPERKT RENDEMENT

Het stadsbestuur meldt dat er tijdens de kijkdagen "ruime interesse" van potentiële kopers was, maar dat de meesten van hen de minimale prijs voor de panden te hoog vonden vanwege het "beperkte te verwachten rendement". Zo zijn er veel investeringen nodig vanwege het slechte onderhoud, hebben sommige huidige huurders huurbescherming en zijn de ruimtes relatief klein.
Slechts een koper schreef zich in voor de zogenoemde Tenderprocedure, maar die inschrijving is niet geldig omdat hij te weinig geld wilde betalen. "De verkopende makelaar verwacht dat de tenderprocedure kansrijk is bij een verlaging van de minimale inschrijfprijs", schrijft het stadsbestuur. "In overleg met de taxateur en de verkopende makelaar zullen wij daarom een nieuwe minimale inschrijfprijs bepalen."

MAAND

Vanaf begin november 2017 hebben potentiële kopers weer een maand om zich in te schrijven voor de procedure. Daardoor kan de verkoop niet meer dit jaar afgewikkeld worden. "We zullen de huurders en tijdelijke gebruikers hiervan op de hoogte stellen", aldus de gemeente.
Investeerders wordt gevraagd met een concept voor de hele straat te komen. Een commissie bepaalt vervolgens wie alle dertien panden mag kopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.