RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Michael P. volgde hovenierscursus op avondschool in Houten

DEN DOLDER/UTRECHT - Michael P. (27), de verdachte in de zaak-Anne Faber, kreeg van de kliniek waar hij verbleef meer vrijheden dan tot op heden bekend was. Zo volgde hij in de avonduren een hovenierscursus op het Wellantcollege in Houten. Dat bevestigt de school na berichtgeving in De Telegraaf.

Leerlingen en medewerkers zijn geschrokken. Niemand wist dat P. een veroordeelde verkrachter was die aan een terugkeer in de maatschappij werkte op de forenisch psychiatrische afdeling van Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Dat heeft te maken met privacy, zegt een woordvoerder van de school tegen RTV Utrecht. Volgens het Wellantcollege is er geen informatiebijeenkomst gepland over de kwestie.

P. startte afgelopen september met de opleiding. Hij volgde ťťn keer per week lessen. De opleiding zou een jaar duren. ''Nu bekend is wie Michael P. is en je zijn achtergrond kent, is het schrikken. Maar dat wisten we allemaal niet.'', aldus de woordvoerder. Het Wellantcollege heeft vaker cursisten die via het reÔntegratietraject een opleiding volgen in de avond.

Gisteren maakte het Openbaar Ministerie bekend dat P. verdacht wordt van vrijheidsberoving, verkrachting en moord. Waar de 25-jarige Utrechtse is omgebracht en wat er precies is gebeurd, kan het Openbaar Ministerie nog niet melden.

Op RTV Utrecht ging de hoofdofficier van justitie gisteravond uitgebreid in op de zaak. Het interview is hier te zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -