Dode bomen kappen wordt goedkoper

UTRECHT - Het kappen van een dode boom wordt toch een stuk goedkoper in de gemeente Utrecht.
Eerder deze maand werden in de gemeenteraad vragen gesteld over het gemeentetarief voor een kapvergunning. De leges bedragen nu 550 euro. Diverse partijen vonden dat bedrag te hoog. De wethouder zei in de raad dat deze leges kostendekkend moeten zijn. Wel beloofde hij nog een keer naar de tarieven te kijken.
In een brief aan de raad laat hij weten dat het tarief voor het kappen van gezonde bomen gelijk blijft en wel 550 voor de eerste vijf bomen. Dat is een kostendekkend tarief voor het beoordelen van de aanvraag. Een ambtenaar gaat voor dat geld ter plaatse kijken of de boom gekapt kan worden. De wethouder zegt dat er geen verschil in kosten is voor het beoordelen van een levende of een dode boom.
Toch zegt hij tegemoet te willen komen aan de onvrede in de raad: de leges voor dode bomen kunnen omlaag. Het aanvragen van een kapvergunning voor maximaal vijf dode bomen zou 125 euro kunnen gaan kosten, als de raad dat wil.
Daarmee leidt de gemeente verlies, maar dat verlies is beperkt omdat er niet vaak een dergelijke vergunning wordt aangevraagd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.