Buurt overweegt Bunnikse bakkerij over te nemen

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
BUNNIK - Bakker Van Dijk aan de Stationsweg in Bunnik is al decennia een begrip in het dorp. Martien van Dijk werd er geboren en werkt er al heel zijn leven. Hij mag bijna met pensioen, maar een opvolger is moeilijk te vinden. De buurt gaat hem daarom helpen.
Van Dijk vindt het lastig om afscheid te nemen van zijn broodovens en witte puntjes. Maar toch kijkt hij uit naar zijn pensioen volgend jaar.
"Ik ga al heel mijn leven vroeg naar bed in verband met de zaak. Champions League-wedstrijden kan ik bijna nooit zien. Dat wil ik echt gaan oppakken. Hopelijk dient zich een opvolger aan, want mijn zoon ziet het niet zitten. Maar opvolgers liggen niet dik gezaaid. In het slechtste geval gaat de zaak helemaal dicht en dat zou zonde zijn."

ONTMOETINGSPUNT

De bakker is immens populair in de wijk. Vaste klant Jeannette Turpijn: "De bakkerij is een ontmoetingspunt en hij doet veel voor de school om de hoek en het kinderdagverblijf. We weten dat het lastig is om een opvolger te vinden, maar daar gaan we hem bij helpen."
Desnoods neemt de buurt de bakkerij over. "Dat zie je vaker in kleine dorpen als een winkel dreigt te sluiten", zegt Turpijn. "We gaan in de buurt peilen of er animo voor is om een coöperatie op te starten. Dan blijft de zaak behouden en kan Martien met een gerust hart van zijn oude dag genieten."

SOCIAAL

Hoewel er nu nog geen zicht is op een opvolger, heeft bakker Martien alvast wat tips voor hem. "Je moet wel sociaal zijn en met de mensen om kunnen gaan. Niet dat botte gedoe. Ik zeg altijd: met nee zeggen krijg je geen klanten hoor!"

Bakker Martien gaat bijna met pensioen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.