Brunner door de Bocht: elektrische auto's en laadpaalklevers

UTRECHT/DE MEERN - Elektrische auto's zijn hip, maar niet zonder problemen. Utrecht heeft last heeft van laadpaalklevers en bovendien moet je heel goed oppassen met volladen langs de snelweg. Dat komt Edo tegen in zijn zoektocht naar infomatie over het elektrisch rijden
Autoverkoper Steven Tent vertelt dat je je auto thuis kunt aansluiten op het gewone stopcontact. Je moet dan wel minstens een nachtje wachten voordat de accu is opgeladen. Opladen via een gemeentelijke laadpaal, een privé-laadpaal, of een snellader langs de snelweg gaat sneller.
Ernest Alvares rijdt al jaren elektrisch. De rijschoolhouder heeft verschillende elektrische auto's, waarvan hij de eerste vier jaar geleden aanschafte. Ernest wijst Edo op laadpaalklevers: mensen die hun auto veel langer dan nodig op de laadplek laten staan. Het is gratis parkeren als je aan zo'n paal staat gekoppeld en daar maken sommige mensen misbruik van. Alvares: "Het zijn ook vaak autootjes met hele kleine accuutjes, van die fiscale bijtelling-voordeel auto's".
Ook heel opmerkelijk is volgens Ernest dat er snellaadpalen langs de snelweg zijn die duurder worden naarmate je meer tankt. Dat weet je niet als je de stekker van je auto in zo'n paal steekt, want op laadpalen zelf kan je de prijs niet aflezen. Je ziet het alleen op een app of pas later op de rekening die je thuis gestuurd krijgt.
Edo besluit nog even te wachten met het aanschaffen van een elektrische auto. Maar een stukje rijden in de splinternieuwe auto van Ernest, dat laat hij niet aan zich voorbij gaan!
Brunner door de Bocht is dinsdag te zien op RTV Utrecht.

Brunner door de Bocht: elektische auto's en laadpaalklevers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.