Instellingen

Unieke geboorte: Puck baart dertien pups

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
DOORN - Een bijzondere geboorte in Doorn. Een Friese Stabij heeft dertien pups gebaard. Kenners spreken van een unicum.
Baasje Wousje Bos staat zelf ook nog versteld van de grote worp: "Er bleven maar pups komen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt". Een weddenschap in huis bleef steken op een pup of negen. Maar dertien hadden ze nooit verwacht.

BAARMOEDER

In eerste instantie leek het ook geen recordgeboorte te worden. Want 's avonds kwamen er negen ter wereld. Wousje ging slapen, maar werd toch weer wakker midden in de nacht.
"Ik hoorde gepiep. Ik ging naar beneden en ging weer even tellen. En ik dacht: dit klopt niet. Ik kwam op tien", aldus de Doornse. Uiteindelijk volgden er nog drie.

FRIESE STABIJ

De club van Friese Stabij bezitters had dit ook nog nooit meegemaakt. Dierenarts Martijntje van der Veer is ook verrast: "Dit is echt wel heel bijzonder, voor zo'n middelgrote hond. In de baarmoeder van zo'n hond zitten de pups aan de hoornen. Hoe groter de hond, hoe meer kleintjes er in passen. Maar zoveel bij een Friese Stabij heb ik nog nooit gehoord."
Maar praktisch is het niet. Voor Wousje zijn het nu drukke tijden. Puck heeft acht tepels en dat zijn er dus vijf te weinig.

DRUKTE

Wousje verplaatst de kleintjes dus af en aan om te zorgen dat iedereen melk krijgt. "Ik probeer ook nog een beetje te werken, maar gelukkig werk ik thuis", lacht ze gelukkig.
De komende weken blijven de pups nog bij Wousje. Uiteindelijk gaan de dertien kleintjes naar een nieuw baasje toe.

Friese Stabij Puck krijgt dertien pups

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.