Dader chaletmoord hoeft niet naar Pieter Baan Centrum

AMERSFOORT - De vrouw die vorig jaar werd veroordeeld tot 20 jaar cel vanwege doodslag op de Amersfoorter Ton Kuijf wordt niet onderzocht in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Er komt wel extra onderzoek naar zijn verwondingen. Dat heeft het Gerechtshof in Arnhem vandaag bepaald.

HAKBIJL EN MES

Het lichaam van de Amersfoortse zakenman Ton Kuijf werd in maart 2014 gevonden in een brandend chalet in Ermelo. Hij was om het leven gebracht met een hakbijl en mes. Tijdens de
vorig jaar bleek dat Kuijf door Janet S. uit Kampen met grof geweld om het leven werd gebracht. Zijn lichaam was van top tot teen verwond en in meerdere lagen tape gewikkeld.

AFWIJZING

Het Gerechtshof heeft het verzoek voor extra psychisch onderzoek afgewezen, omdat Janet S. dit weigert. Eerder wilde zij ook niet geobserveerd worden in het Pieter Baan Centrum. De verdediging van Janet S. wil weten of de wond van het slachtoffer is toegebracht met een mes óf een bijl. Medeverdachte Youri B. verklaarde eerder dat hij Janet S. met een bijl in zag hakken op de borst van Kuijf. Maar volgens haar advocaat is de wond toegebracht met een mes, waardoor de verklaring van de medeverdachte minder geloofwaardig zou kunnen zijn.
Het is nog niet duidelijk wanneer de hoger beroepszaak weer verder gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.