Teksten op de weg helpen fietsers herinneren: licht aan!

UTRECHT - "Zet je licht aan!" Deze tekst kunnen fietsers in Utrecht vanaf vandaag tegenkomen. Ze zijn in de stad op het wegdek gekalkt door de ANWB en jongerenorganisatie TeamAlert.
Volgens de organisaties heeft 43 procent van de mensen tussen de 19 en 30 jaar de fietsverlichting niet op orde. Terwijl het de kans op een aanrijding met 20 procent kan verlagen.
Presentator Tim Senders van Streetlab onthulde vandaag de pictogrammen op het fietspad bij de Neude. "Mensen denken te gemakkelijk over fietsen zonder fietsverlichting. Hoe goed je zelf ook oplet, je veiligheid in het verkeer heb je niet altijd zelf in de hand. Zorg dus dat je goed zichtbaar bent als je de deur uit gaat. Een eenvoudig fietslampje is al voldoende."
Volgens de ANWB en TeamAlert vormen jongeren een risicogroep. Daarom worden in Utrecht de teksten geplaatst op de Weg tot de Wetenschap, Vredenburg, Lange Viestraat, Neude, Potterstraat en Lange Jansstraat. Uit onderzoek blijkt volgens de organisaties dat meer mensen hun licht aandoen na het lezen van de teksten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.