Instellingen

Soest gaat poepluiers inzamelen

SOEST - Soest gaat volle luiers apart inzamelen. Jonge ouders kunnen ze voortaan inleveren bij kinderdagverblijven en bij het recyclingstation. Daar komen speciale containers te staan.
De luiers uit Soest worden naar afvalenergiecentrale ARN in het Gelderse Weurt gebracht. Met stoom verhitten ze de luiers en rioolslib tot een temperatuur boven de 250 graden. Zo worden alle bacteriën en virussen gedood.

HERGEBRUIK

Na het recyclen blijven er bruikbare stoffen als plastic en organische materialen over voor bijvoorbeeld kunstmest. Ook kan er groene stroom mee worden opgewekt.
Wethouder Marcel Adriani zegt dat de gemeente streeft naar twintig inzamelpunten bij kinderdagverblijven en daar blijft het niet bij. Ook incontinentieluiers zijn geschikt om te recyclen.
Daarom benadert de gemeente ook verzorgingshuizen in Soest met de vraag of ze een inzamelpunt voor luiers willen worden.

STANK

En wat gaan de inwoners ervan merken? De kliko's gaan minder stinken want restafval wordt in Soest nog maar één keer per maand opgehaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.