"Die 4 minuten op de pont, voelen als een paar uur vakantie"

VIANEN/NIEUWEGEIN - Wanneer je wandelend of op de fiets van Vianen naar Nieuwegein gaat kun je natuurlijk de brug (langs de A2) nemen. Dat is goed voor de conditie, want het heeft een stijgingspercentage waar een gemiddelde Franse berg een puntje aan zuigt. Gezellig is die route niet. Wie voor de fraaie route gaat, neemt de veerpont over de Lek.
Margreet reisde deze week een ochtend mee met schipper Edwin. "Iedereen is in voor een praatje, het lijkt wel of mensen spontaan ontspannen worden als ze hier op de pont stappen". Voor Edwin is het gewoon hard werken, de schippers maken dagen van 12 uur. "Ik kom uit een schippersgezin. Mijn ouders hadden een binnenvaartschip. Vanaf mijn zesde woonde ik met mijn zus in het schippersinternaat en ik nam me voor nooit (!) te gaan varen. Daar hield ik me jaren goed aan, ik werd accountmanager, tot volle tevredenheid. Maar je zult zien 'het bloed kruipt waar het niet gaan kan'. Nu vaar ik een aantal dagen op de pont en ga ik met enige regelmaat voor langere periodes mee op binnenvaartschepen of riviercruises. Dus tóch schipper geworden!"
Ook de passagiers zijn verknocht aan de pont. "Ik fiets er graag voor om!" of "het is mijn uitje met de scootmobiel", maar de mooiste kwam van een studenten "Die 4 minuten op de pont, voelen als een paar uur vakantie".
Wilt u ook een paar uur vakantie? Het pontje vaart in deze herfst- en winterperiode van maandag tot en met zaterdag tot 18:00 uur.

Op de veerpont

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.