Instellingen

OM eist 2,5 jaar celstraf voor brandstichting in Bunschotense flat

© ANP
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De officier van justitie heeft vandaag 2,5 jaar celstraf geëist tegen een vrouw uit Bunschoten. De vrouw wordt verdacht van brandstichting bij een flat aan het Roodborstje.
Naast de gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk, eist het OM ook nog bijzondere voorwaarden. Zo wil de officier dat de vrouw reclasseringsbegeleiding en een klinische opname krijgt.
Ook zou de vrouw hulp moeten krijgen als dat nodig wordt gevonden en opname in een beschermde woonvorm. Daarnaast is er een proeftijd van drie jaar.
De officier vond alle feiten bewezen. De verdachte bekende drie diefstallen maar ontkende de brandstichting. Eerder op de dag van de brandstichting had de vrouw gedreigd de bewoner van het huis aan het Roodborste "terug te zullen pakken". Dit omdat hij aangifte tegen haar had gedaan van diefstal van zijn fiets.

PSYCHISCHE PROBLEMEN

Na de bedreiging werd ze meerdere keren bij de woning gezien. Kort daarna werd de brand gesticht.
De verdachte heeft een problematisch leven achter de rug, en heeft psychische problemen. De advocaat vroeg vrijspraak; de verdachte gaf zelf aan graag begeleiding en hulp te willen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.