Instellingen

Celstraffen voor vrouwenhandel op het Zandpad

UTRECHT - Vier Bulgaarse mannen zijn veroordeeld voor mensenhandel aan het Zandpad in Utrecht in 2013. De verdachten kregen gevangenisstraffen, variërend van bijna twee jaar tot ruim vijf jaar.
De vrouwen moesten in de prostitutie werken. Het verdiende geld, of een gedeelte daarvan, moesten zij afstaan aan de verdachten. De mannen dwongen de vrouwen om vele dagen achter elkaar te werken.
Dit ging volgens de rechtbank zelfs zo ver dat ze gepusht werden om zoveel mogelijk uren op een dag te werken. De manier hoe de mannen tegen de slachtoffers spraken was commanderend, intimiderend, dreigend en beledigend. Zij bekommerden zich niet om het welzijn van de vrouwen en hebben een forse inbreuk gemaakt op hun vrijheid en waardigheid.
De 30-jarige hoofdverdachte heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan het uitbuiten van zes vrouwen. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim vijf jaar.

PEESKAMERS

De peeskamers aan het Zandpad gingen in de zomer van 2013 al dicht, omdat de gemeente Utrecht al vermoedens had van mensenhandel. De voormalige seksbootjes zijn vorige maand
.
Tegen de vier Bulgaren waren eerder door het Openbaar Ministerie gevangenisstraffen tot acht jaar geëist. Volgens het OM gingen de mannen liefdesrelaties aan met de vrouwen, soms met meerdere tegelijk. De rechtbank is tot kortere straffen gekomen omdat 'de termijn waarbinnen de zaken afgehandeld hadden moeten zijn is overschreden'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.