"Bijna oplossing voor camping De Berekuil"

UTRECHT - De verkoop van de voormalige camping De Berekuil is bijna rond. Althans dat beweert Ton Oostveen, de man die de camping wil ombouwen tot een park met chalets.
De camping is al ruim vijftien jaar in verval. Dat gebeurde onder de vorige eigenaar, die er van af wil. Diverse kopers dienden zich aan, maar haakte al snel weer af. Ton Oostveen is vasthoudender. Hij probeert al jaren overeenstemming te krijgen met de gemeente. Dat hangt volgens hem op de hoogte van de erfpacht. De gemeente wilde een miljoen hebben, maar is inmiddels gezakt tot een half miljoen. Oostveen denkt in november tot overeenstemming te komen met de gemeente.

OVERDRACHT

Zodra Oostveen overeenstemming heeft met de gemeente kan de overdracht van de camping een feit worden. Oostveen is inmiddels begonnen met het renoveren van het park, maar dat werk ligt nagenoeg stil. De projectontwikkelaar wil chalets bouwen op de camping. Daarnaast moet er een veld komen voor passanten. Ook wil hij een restaurant op het terrein zetten.
Fractievoorzitter Ruben Post is niet blij met de situatie. Hij vindt dat een stad als Utrecht een fatsoenlijke camping moet hebben voor toeristen. Post: "Het is een schande dat de camping een puinhoop is. Zeker nu toeristen onze stad steeds beter weten te vinden."

ZWIJGENDE WETHOUDER

Wethouder Kees Geldof (VVD) wil geen enkele vraag over de camping beantwoorden. Dus of het klopt dat er bijna overeenstemming is, valt niet te controleren. Ook wil Geldof niets zeggen over de reden waarom dit proces zich al jaren voortsleept, noch wil hij iets zeggen over mogelijke oplossing. De PvdA in Utrecht vindt het niet correct dat de wethouder vragen van de pers weigert te beantwoorden.

Stapels puin en stilliggende bouwprojecten in De Berekuil

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.