Instellingen

Paarden in Amersfoort gaan er gestresst vandoor na vandalisme

AMERSFOORT - Vandalen in Amersfoort lijken het gemunt te hebben op een aantal paarden in de Amersfoortse wijk Schothorst. Meerdere keren werd de omheining van het weiland vernield, waarna de paarden konden ontsnappen. De gevolgen: schade voor de eigenaar, gestresste paarden en gevaar voor mensen.
Dat schrijft wijkagent Simeon van Dam op de Facebookpagina van de politie Amersfoort. De politie vraagt getuigen van de vernieling zich te melden.
Gistermiddag rond 18.00 uur zagen buurtbewoners een viertal paarden dat "zeer onrustig" bij Park Schothorst de weg opliep. Het prikkeldraad in de omheining bleek doorgeknipt, waarna de paarden hun kans schoon zagen en ervandoor gingen.
Wijkagent Simeon van Dam houdt er rekening mee dat degene die het hek vernield heeft de eigenaar een hak probeert te zetten. In het verleden is er een onderzoek bij de betreffende paardeneigenaar geweest omdat hij zijn dieren niet goed zou verzorgen. "Nergens is uit gebleken dat dat ook daadwerkelijk het geval is, maar we houden er rekening mee dat dit een motief zou kunnen zijn voor het gebeurde."

STRESS

De politie slaagde er "met veel geduld" in om samen met omstanders de paarden weer terug te geleiden naar het weiland. Uit een gesprek met de eigenaar bleek dat het de laatste tijd al vaker was voorgekomen dat onbekenden de omheining vernielden.
"Dit leverde niet alleen een schadepost op voor de eigenaar, maar bracht ook stress teweeg bij de paarden en leverde daarbij gevaar op voor passerende voetgangers en fietsers, waaronder kinderen", aldus de wijkagent. "Degene die dus mogelijk de paarden een handje dacht te helpen, heeft de dieren met deze actie juist benadeeld."
Daarom is de politie op zoek naar getuigen die gistermiddag tussen 17.00 en 18.00 uur iets gezien hebben dat mogelijk verband houdt met de vernieling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.