Instellingen

Tekort aan pakketbezorgers tijdens feestdagen: "Kom je pakket zelf afhalen"

© ANP
UTRECHT - Er zou een tekort zijn aan pakketbezorgers. Juist met de drukke feestmaanden voor de deur, kan dat problemen opleveren. De markten in Utrecht, Amsterdam en Eindhoven zouden de hoogste druk hebben.
Dat concludeert De Telegraaf na gesprekken met uitzendbureau Randstad en pakketdiensten. Bij Randstad staan er ruim 4.000 vacatures uit in de logistieke sector.
Die sector staat al enige tijd onder druk. Pakketbezorgers zouden vaak opgescheept worden met ongewilde flexcontracten of noodgedwongen als zelfstandige aan het werk moeten. Volgens vakbonden verdienen zij te weinig.

ZELF OPHALEN

Reinier Stroo van FNV transport concludeert in De Telegraaf: "Ik kan me voorstellen dat je, als je geen baanzekerheid hebt, elders aan de slag gaat. Bedrijven bieden vaak uitzendcontracten aan, lagere loonschalen, soms helemaal geen cao. Werkgevers zijn zelf ook debet aan de krapte."
De pakketbezorgers zouden voor de drukke decembermaand pleiten voor een centraal afhaalpunt. Klanten kunnen in kluisjes in bijvoorbeeld winkels, winkelcentra en kantoorgebouwen hun pakketje afhalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.