Deze week in het nieuws: Verdenking Michael P. en bezoek koning

PROVINCIE UTRECHT - Het bericht over dat het OM Michael P. verdenkt van het verkrachten en doden van Anne Faber was deze week het meest gelezen artikel op de site van RTV Utrecht. Ook berichten over het bezoek van de koning en koningin aan de regio Eemland en de ziekte van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen werden vaak bekeken.
Michael P. heeft Anne Faber verkracht en om het leven gebracht. Zo luidt de verdenking van het OM, die woensdag bekend wordt.
Juridisch gezien wordt P. verdacht van vrijheidsberoving, verkrachting en moord of doodslag. In de auto van de Altrecht-patiënt zijn bloedsporen van de Utrechtse vrouw gevonden.
Deze week blijkt ook dat P. een hovenierscursus op een avondschool in Houten volgde. Leerlingen en medewerkers zijn geschrokken, want ze wisten niet dat hij al veroordeeld was voor het verkrachten van twee minderjarige meisjes.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima maken dinsdag een toer door de regio Eemland. Beiden spreken na afloop lovend over het bezoek.
"Zo mooi om hier te zijn", aldus de koning in de oude haven van Spakenburg. "Het grijze weer houdt ons niet tegen. Zo'n zonnige ontvangst, helemaal fantastisch."
Ook Máxima is vol lof. "Alles was mooi, maar met name de gesprekken. Mensen delen zo veel met ons en dat vind ik heel fijn."
Vrijdag wordt bekendgemaakt dat er prostaatkanker bij de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen is geconstateerd. Hij legt zijn taken tijdelijk neer.
Dat doet hij vanaf 8 november. Van Zanen hoopt na de jaarwisseling weer als burgemeester te kunnen werken. In de tussentijd neemt wethouder Everhardt zijn taken over.
Volgens Van Zanen is de ziekte bij hem waarschijnlijk goed te behandelen. "De artsen geven aan dat de kanker lokaal en te genezen is; de vooruitzichten lijken goed."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.