Scooter maakt wheelie en vlucht voor Nieuwegeinse politie

NIEUWEGEIN - De politie van Nieuwegein heeft gisteren een scooter achtervolgd omdat de bestuurder gevaarlijke capriolen uithaalde op de Buizerdlaan. Hij maakte een wheelie: rijden op alleen zijn achterwiel.
Een surveillerende agent wilde hem aanspreken op zijn gedrag en maande hem tot stoppen. Maar tot verrassing van de politie gaf de stuntende bestuurder toen opeens vol gas.

ACHTERVOLGING

De politie zette de achtervolging in. "Gelukkig was het rustig op straat en konden wij een poos achter hem blijven rijden", staat op
.
Verderop, in het park achter de Bosuil, kon de bestuurder worden aangehouden. Hij had niet gedronken en was ook gewoon in het bezit van een rijbewijs.
"Een duur geintje", noemt de politie het. De scooterbestuurder moet zich vanwege de wheelie en het vluchten voor de politie melden bij het Openbaar Ministerie.
De achtervolging liep niet helemaal soepel voor de politie: één van de auto's kwam vast te zitten in een grasveld. Behulpzame buurtbewoners hebben meegeholpen het voertuig los te trekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.