Instellingen

Stormschade in Utrecht: boten en bomen kapot door rukwinden

PROVINCIE UTRECHT - De herfststorm die afgelopen nacht over Nederland raasde, heeft ook in onze provincie schade veroorzaakt. Een man is dakloos geraakt omdat de boot waarin hij woonde in de Loosdrechtse Plassen is gezonken.
Het gaat om een zogenoemde 'bootnomade', een man vaste woon- of verblijfplaats. De boot waar hij verbleef lag langs de kade bij de Nieuweweg in Maarssen. Door de hard wind zijn de boten op de kade geslagen en gezonken.
De brandweer heeft nog geprobeerd de boten te redden, maar dat lukte niet. De verkleumde man is door een toezichthouder van Recreatie Midden-Nederland opgevangen.

BOMEN

In de rest van de provincie waaiden veel bomen om. Op de Straatweg in Breukelen viel een dikke boom op een pad. De brandweer moet de boom in stukken zagen om 'm te kunnen verwijderen.
In Veenendaal waaide een boom om op de Rembrandtlaan, die lag deels op straat. De brandweer van Leusden rukte uit voor een grote loshangende tak die dreigde naar beneden te vallen op de Krooneend.

VERKEER

Tussen Woerden en Nieuwerbrug (Zuid-Holland) is een scooterrijder gevallen omdat hij werd gegrepen door een windvlaag. De jongeman raakte gewond aan zijn arm en is naar het ziekenhuis gebracht.

REST VAN NEDERLAND

Vooral in het noorden van het land waaide het vannacht hard. In Borne (Overijssel) viel een ontwortelde boom op een politieauto. In Limburg kwam een boom op het spoor terecht. Heel grote ongelukken deden zich niet voor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.