Grote brand verwoest gebouw op bedrijventerrein in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Een grote brand heeft een gebouw op de Liesbosch in Nieuwegein verwoest. Rond 01.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven, maar het nablussen gaat nog uren duren. Bij de brand is asbest vrijgekomen, maar volgens de brandweer is er geen gevaar voor omwonenden.
Mensen die last hebben van de rook wordt nog wel geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden. Tot in Culemborg, Houten en IJsselstein hangt een rooklucht.

VUURWERKGERUCHTEN

De uitslaande brand brak rond 21.00 uur uit in een loods. Omdat knallen te horen waren gingen geruchten dat in het pand vuurwerk opgeslagen ligt, maar de brandweer liet al snel weten dat dat niet klopt. Het lawaai werd namelijk veroorzaakt door ontploffende asbestplaten.
Er werden extra wagens naar het gebied gestuurd, omdat op het bedrijventerrein weinig water beschikbaar is. De N408 is in een richting afgesloten, omdat er rook over de weg trekt.

OORZAAK

Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen. Volgens de brandweer zou het pand binnenkort gesloopt worden en was er al begonnen met de sanering van het asbest. Het pand stond dan ook zo goed als leeg. Voor zover bekend was er ook niemand in het gebouw aanwezig.

Grote bedrijfsbrand in Nieuwegein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.