Rijkswaterstaat waarschuwt voor 'asbestspits'

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
NIEUWEGEIN - Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers aan de zuidkant van Utrecht voor verkeershinder tijdens de avondspits. Op de A12 ring Utrecht-Zuid is de afrit Hoograven/Houten (18) gedeeltelijk afgesloten vanwege het asbestonderzoek in Nieuwegein. De hinder voor het verkeer duurt in ieder geval nog tot na de maandagavondspits, stelt Rijkswaterstaat
Bij een brand op bedrijventerrein De Liesbosch kwam gisteravond asbest vrij. Vanwege de schoonmaakwerkzaamheden is de Laagravenseweg (N408) tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Dat betekent dat de bedrijventerreinen De Liesbosch en Laagraven, evenals Nieuwegein en Houten, tijdelijk niet bereikbaar zijn via de A12-afrit Hoograven/Houten (18). Verkeer uit Houten en Nieuwegein kan niet via de Laagravenseweg naar de A12. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsroute via de A27, afrit Houten (29), te volgen.
Verkeer vanaf de A12 ring Utrecht-Zuid kan wel richting de Waterlinieweg (Lunetten). Op de afrit voor verkeer komende vanuit het westen (Den Haag -> Arnhem) is echter slechts één rijstrook beschikbaar. Verkeer moet daar rekening houden met extra drukte.
Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden en de omleidingsroutes te volgen.