Instellingen

Vragen uit politiek na asbestbrand Nieuwegein

© Laurens Bosman
NIEUWEGEIN - De Verenigde Senioren Partij in Nieuwegein (VSP) heeft het college vragen gesteld over de communicatie van de gemeente tijdens de grote brand van gisteravond. Bij de brand op bedrijventerrein De Liesbosch kwam asbest vrij.
De voornaamste vraag gaat volgens raadslid Ton de Mol over de gezondheidsrisico's voor omwonenden en ondernemers in de buurt. "Meerdere bedrijven waren zondagavond tijdens de brand geopend. Bezoekers waren aanwezig en mensen in het hele afgezette gebied werkzaam."
Daarom wil de VSP onder meer weten op welke manier er tijdens de brand gecommuniceerd is met de ondernemers in het afgezette gebied en welk advies aan bezoekers en werkenden is gegeven hoe het crisisgebied te verlaten. Ook vraagt de partij het gemeentebestuur het asbestonderzoek uit te breiden.
Daarnaast heeft de partij vragen over de economische gevolgen voor bedrijven op het industrieterrein. Ondernemers lieten al weten niet blij te zijn met de communicatie.Tot slot heeft de partij ook vragen over de website van de gemeente Nieuwegein. Die was vanochtend een paar uur onbereikbaar.

BRAND

De grote
woedde gisteravond in een veilinggebouw aan de Ravenswade. Het gaat niet om het voormalige distributiepand van Albert Heijn, zoals eerder op de site van de gemeente stond.
Volgens de brandweer zou het pand binnenkort gesloopt worden en stond het zo goed als leeg. Rond 01.00 uur vannacht werd het sein brand meester gegeven, maar er wordt nog altijd nageblust. De oorzaak van de brand is onbekend.
In het dak van het gebouw zaten asbestplaten. De Veiligheidsregio Utrecht ging in eerste instantie uit van beperkte verspreiding, maar onderzoek van een specialistisch bedrijf wees anders uit.
Andere politieke partijen vinden het nog te vroeg om te reageren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.