Burgemeester Nieuwegein begrijpt boze ondernemers

NIEUWEGEIN - Burgemeester Backhuijs van Nieuwegein begrijpt de boosheid die leeft onder ondernemers op industrieterrein De Liesbosch in Nieuwegein. De ondernemers zijn niet blij met de manier waarop de gemeente met ze communiceert over de grote brand van gisteravond.
"We hebben geprobeerd heel veel ondernemers te bellen en terug te bellen maar ik heb die signalen gehoord. Ik begrijp de boosheid en de schade die ze daardoor kunnen oplopen, maar zorgvuldigheid en gezondheid gaan wel voor alles en er ligt hier asbest, gevaarlijk spul en dat moet zorgvuldig verwijderd worden, ook in het belang van de ondernemers."
De grote brand woedde gisteravond in een veilinggebouw aan de Ravenswade. In het dak van het gebouw zaten asbestplaten. Bedrijventerrein de Liesbosch-Laagraven is grotendeels afgesloten vanwege asbestonderzoek. Bedrijven op de industrieterreinen, zoals de Karwei, Makro en Gamma, zijn dicht. De totale schade loopt in de miljoenen. Ondernemers zijn boos.
Burgemeester Backhuijs: "Het schoonmaken van het hele gebied en de gebouwen die daar staan, kan nog dagen duren. Dat is heel vervelend maar het is overmacht. Ik begrijp de economische belangen, maar het gezondheidsbelang en de veiligheid van mensen, daar kan ik niet omheen."

ONDERZOEK NOG NIET KLAAR

De gemeente laat vanavond weten dat het gebied waar asbest gevonden is of waar het onderzoek nog niet is afgerond tot nader order dicht blijft. Vanavond en vannacht wordt het gebied beveiligd.
Er wordt naar de mogelijkheden gekeken of het mogelijk is om morgen het bedrijventerrein Laagraven vrij te geven. De provinciale weg N408 gaat op z'n vroegst morgenmiddag pas weer open.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.